Iskolánk bekapcsolódott az
 „A gazdasági oktatóprogram bevezetése 20 szakképző iskolában a 2010/2011-es tanévben a JAM program alapján”
 elnevezésű projektbe, a 12.KA osztály tanulói részvételével.

 

 

A program rövid ismertetése:

 

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium és a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet támogatásával a Junior Achievement Magyarország Oktatási, Vállalkozásszervezési Alapítvány koordinálásával Magyarországon 20 szakképző intézményben valósul meg „A gazdasági oktatóprogram bevezetése 20 szakképző intézményben a 2010/2011-es tanévben” projekt.

A 2010/2011-es tanévben az intézmények egy komplex, a gazdasági kultúrát, megalapozó, elmélyítő programsorozatban vesznek részt. Intézményenként 1 fő pedagógus akkreditált pedagógus tanárképzésben vesz részt, A projektpedagógia alkalmazási lehetőségei a közoktatásban, valamint A pedagógus mint mentor a diákvállalkozásokban témákban. A képzések célja, hogy a pedagógus kollégák megismerve a projektpedagógia alkalmazási lehetőségeit, alkalmazzák a vállalkozói kompetencia fejlesztésében saját iskoláikban, konkrét példaként pedig a diákvállalkozások rendszerével megismertetve Őket. A pedagógusképzésen megismerve azt, hogy a diákok számára a JAM-os tananyagokat hogyan, milyen módon alkalmazhatják, vezethetik be tárgyaikon keresztül.

A tanév során a diákok is tréningeken vesznek részt, intézményenként 50 diák lehet aktív részese egy három egységből álló tréningsorozatnak, amelyet szakmailag jól felkészült képzők tartanak.

A fiatalok a képzéseken a gazdaság alapegységén, a családok gazdálkodásán keresztül, a munkavállalói lét követelményen át, a vállalkozások világának lehetőségeit is megismerik, végeznek olyan gyakorlatokat, amelyek által játékosan fejlesztik kompetenciáikat.

 

 

A program tematikája:

 

 

 

A diáktréningek időpontjai:

 

2010. október 18-19.

 

2010. november 9-10.

 

2010. november 22-23.